ناتوانی در صدور کارت امتحانات نهایی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی | شدت بارش‌ها از روز یکشنبه کاهش می‌یابد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دانش‌آموزان بدون کارت امتحان نهایی، به مدرسه یا میزخدمت مستقر در نواحی آموزش‌وپرورش مراجعه کنند میدان امام علی (ع) به امام حسن (ع) بسته شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از سکه ولایت عهدی امام رضا(ع) در مشهد کشف ۴۰ کیلوگرم چای تریاکی در فرودگاه امام (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حضور ۳۸۰ پزشک و پرستار در شهرستان‌های خراسان‌رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) آمادگی حوزه سلامت مشهد برای مواجهه با حوادث احتمالی ناشی از سیلاب بیش از ۴ هزار تماس با اورژانس مشهد درپی بارش باران‌های سیل‌آسا خسارت ۴۵ هزار میلیارد ریالی سامانه بارشی اخیر به بخش کشاورزی خراسان‌رضوی تاکنون (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) بیش از ۳ هزار نفر از حوادث ناشی از بارندگی خراسان رضوی دچار حادثه شدند انگیزه ۲ معتاد برای قتل هولناک مرد ۶۰ ساله در مشهد چه بود؟ + عکس بررسی پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی بابت رتبه‌بندی و متناسب سازی حقوق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | احتمال ایجاد روان‌آب و سیلاب در مشهد + فیلم مصرف برق خانه را چگونه محاسبه کنیم؟ + نحوه محاسبه برای روزی که گِل قالی‌ها دوباره گُل شود! امروز (۲۹ اردیبهشت) بازدید از موزه‌ها رایگان است غفلت از حساب کشی، آدم را گرفتار حسابرسی دیگران می‌کند واکسیناسیون راهکار موثر در کنترل بیماری سرطان دهانه رحم 
سرخط خبرها

سایز دور کمر چه ارتباطی با حمله قلبی یا سکته دارد؟

  • کد خبر: ۲۲۵۰۱۳
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
سایز دور کمر چه ارتباطی با حمله قلبی یا سکته دارد؟
نتایج یک تحقیق جدید محققان نشانگر آن است که افراد مبتلا به سندرم متابولیک با خطر بیشتری برای ابتلا به انواع سرطان روبرو هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج یک تحقیق انجام شده در سوئد که در انجمن قلب و عروق اروپا نیز ارائه شده نشانگر آن است که افراد میانسالی که احساس می‌کنند از سلامت جسمانی برخوردار هستند، اما فشار خون، کلسترول و قند خفیف بالایی دارند و همچنین اندازه دور کمرشان نسبت به سایر همسالانشان بالاتر است، ممکن است دو سال زودتر از دیگر میانسالان سالم‌تر دچار حمله قلبی یا سکته شوند.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، عوامل خطر فهرست شده در این مطالعه که در کنار هم، به عنوان سندرم متابولیک شناخته می‌شوند در مطالعات قبلی با خطر بالاتر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نیز مرتبط شده‌اند.

در این تحقیق محققان گروهی متشکل از ۳۵ هزار بزرگسال در سنین ۴۰ و ۵۰ سالگی را مورد مطالعه قرار دادند. در نتیجه این تحقیق آنها گزارش دادند که شرکت کنندگان مبتلا به سندرم متابولیک ۳۵ درصد بیشتر از افراد بدون ابتلا به عوامل این بیماری در معرض خطر حمله قلبی و سکته قرار داشتند.

دکتر تونیا وینتون، متخصص سندرم متابولیک در مرکز پزشکی «یوتی ساوت وسترن» در تگزاس که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: این مطالعه اهمیت معاینات و آزمایش‌های روتین را برای غربالگری فشار خون، گلوکز و مسائل مربوط به کلسترول و همچنین مشاوره در مورد عادات سبک زندگی برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی نشان می‌دهد.

او می‌افزاید: به دلیل احساس سلامت ظاهری امکان دارد این تصور در ذهن ما ایجاد شود که نیازی به مراجعه به پزشک و انجام آزمایش‌های روتین نداریم، در این صورت ممکن است متوجه علائم هشداردهنده مانند فشار خون یا کلسترول بالا قبل از بروز یک رویداد نامطلوب قلبی و عروقی نشویم.

انجمن قلب آمریکا سندرم متابولیک را دارای سه یا چند عامل خطر طبقه بندی می‌کند، از جمله:

دور کمر بیش از ۱۰۲ سانتیمتر برای مردان یا ۹۰ سانتیمتر برای زنان
فشار خون بالای ۱۳۰/۸۵ میلی متر بر جیوه یا بالاتر.
سطح گلوکز خون ناشتا ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر.
سطح تری گلیسیرید خون ۱۵۰ میلی گرم در دسی لیتر یا بالاتر.
سطح کلسترول خوب ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر برای مردان و ۵۰ میلی گرم در دسی لیتر یا کمتر برای زنان.

کلسی کاستا، متخصص و مشاور تغذیه که در این مطالعه شرکت نکرده می‌گوید: یافته‌های این تحقیق ماهیت بحرانی سندرم متابولیک و خطر قابل توجهی که عوامل این بیماری سلامت بسیاری از افراد، را (اغلب بدون آنکه خود آن افراد از آن مطلع باشند) تهدید می‌کند، مورد تائید قرار می‌دهد. بنابراین، ضروری است که از پزشک خود در مورد محدوده‌های سالم و اعداد بهینه برای هر معیار بهداشتی و نحوه اندازه گیری آنها سؤال کنید.

به گفته این کارشناس تغذیه، نظارت منظم می‌تواند به تشخیص زودهنگام کمک کند، مداخله به موقع کاهش خطر عوارض شدید را امکان پذیر کند. نویسندگان این مطالعه در گزارش خود بر این نکته تاکید کرده‌اند که افزایش فشار خون یک خطر خاص برای سکته مغزی و حمله قلبی زودهنگام به ویژه در میان زنان میانسال است.

کاستا در این باره توضیح می‌دهد: زنان جوان اغلب به دلیل اثر محافظتی استروژن درون زا، خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می‌دهند. با این حال، با بالا رفتن سن زنان و ورود به دوران یائسگی، کاهش سطح استروژن می‌تواند منجر به افزایش احتمال ابتلا به فشار خون شود، که این مساله بر اهمیت نظارت و مدیریت منظم فشار خون در زنان یائسه تاکید می‌کند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->